היום כל עסק שרוצה להצליח צריך קודם כל לעבוד על הנוכחות המקוונת שלו. זה מה שיכול לעזור לו להתחבר עם קהל היעד שלו, למשוך לקוחות חדשים, לצמוח ולהתפתח. אנחנו אפילו יכולים להגיד שמי שלא נמצא באינטרנט לא קיים (בהיבט המקצועי והרווחי כמובן). אם אתם רוצים להקים אתר לעסק שלכם ומחפשים במה לבחור, בטח נתקלתם בשתי פלטפורמות פופולריות. אבל מה עדיף – וורדפרס או וויקס? אלה הן שתי הפלטפורמות הפופולריות ביותר ליצירת אתרים, אבל כל אחת מהן יכולה להתאים לצרכים קצת שונים. איך בוחרים? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. ריכזנו לכם כאן את כל מה שצריך לדעת – בואו נתחיל.

וורדפרס או וויקס? היתרונות והחסרונות

כדי שתקבלו החלטה מושכלת, עליכם להבין את ההבדלים המרכזיים בין וורדפרס לוויקס. בואו נסתכל על כמה גורמים היכולים להשפיע על הבחירה שלכם:

כמה קל להשתמש בפלטפורמה?

לוויקס יש ממשק משתמש ידידותי לשימוש. המערכת בנויה בשיטת גרור ושחרר (או Drag and Drop), מה שהופך אותה לקלה לשימוש גם לאנשים ללא ניסיון טכני. מצד שני, בוורדפרס תצטרכו להשקיע קצת יותר מאמץ, במיוחד אם אתם מתכננים להתאים אישית את האתר. עם זאת, לא חסרים מדריכים אונליין של וורדפרס, כך שלא באמת תישארו אבודים.

איך אפשר לעצב בה?

וורדפרס היא פלטפורמה גמישה מאוד, המאפשרת לכם להתאים אישית כמעט כל היבט באתר שלכם. יש לה אלפי תבניות ותוספים זמינים, כך שאפשרויות העיצוב הן כמעט אינסופיות. וויקס, לעומת זאת, מציעה אוסף מרשים של תבניות מעוצבות מראש, אך ההתאמה האישית מוגבלת יותר. עם וויקס אתם יכולים לשנות צבעים, גופנים ופריסה, אבל עם וורדפרס אתם יכולים לבצע שינויים מורכבים הרבה יותר.

כמה זה יעלה לכם?

וויקס מציעה מגוון תוכניות במחירים שונים, כאשר האפשרות הבסיסית שלה היא בחינם. כן חשוב לדעת שהאפשרות החינמית כוללת מודעות של וויקס ודומיין של וויקס. וורדפרס עצמה היא תוכנה בחינם, אך תצטרכו לשלם על הדומיין ועל האחסון. אנחנו ממליצים לכם לבדוק את החבילות של אחסון אתרי וורדפרס ב-Sweethome, המציעה שירותי אחסון אתרים במחירים משתלמים.

בנוסף, יכול להיות שתצטרכו לשלם עוד כסף על תבניות ועל תוספים מסוימים. בוויקס התוכן שלכם יהיה מאוחסן בשרתים שלהם, בעוד שבוורדפרס תהיה לכם שליטה מלאה על האתר שלכם. שתי הפלטפורמות מציעות תמיכה, אך וורדפרס מעודדת להשתמש בסיוע של הקהילה שלה.

ומה לגבי קידום אתרים (SEO) ונגישות למובייל?

גם וורדפרס וגם וויקס מציעות כלים מובנים לקידום אתרים, אך לוורדפרס יש יתרון בזכות התוספים הרבים המוקדשים ל-SEO. עם זאת, האתרים שנבנים באמצעות וויקס מותאמים באופן אוטומטי למובייל, בעוד שעבור וורדפרס יש צורך בתבנית ידידותית למובייל או בעיצוב מותאם כדי להבטיח חוויית משתמש מיטבית גם בסמארטפונים.

מתי כדאי לבחור בוויקס?

וויקס יכולה להיות הבחירה הנכונה בשבילכם במצבים מסוימים. בואו נבין מהם בדיוק היתרונות והחסרונות שלה:

היתרונות של וויקס

החסרונות של וויקס

 

וורפרס או וויקס
וורפרס או וויקס? אין תשובה אחת נכונה.

 

מתי וורדפרס היא הבחירה הנכונה?

וורדפרס יכולה להיות אידיאלית למגוון רחב של משתמשים ושל מטרות. בואו נסתכל מקרוב על היתרונות והחסרונות שלה:

היתרונות של וורדפרס

החסרונות של וורדפרס

לסיכום,

אז וורדפרס או וויקס, מה מתאים לכם? בסופו של דבר זה תלוי בצרכים, במטרות ובמיומנויות שלכם. אם אתם מעדיפים פלטפורמה קלה לשימוש הדורשת מעט מאוד ידע טכני, בחרו בוויקס. זו אפשרות מצוינת לבעלי עסקים קטנים, ליזמים ולבלוגרים המחפשים נוכחות מקוונת בסיסית. מצד שני, אם אתם מחפשים שליטה מרבית והתאמה אישית של האתר שלכם, וורדפרס היא הבחירה המושלמת. היא מתאימה במיוחד לאתרים מורכבים יותר, לחנויות מקוונות ולאתרים עם דרישות מיוחדות. בכל מקרה זכרו להשקיע בתוכן איכותי, בעיצוב נקי ובחוויית משתמש חיובית.