מקדמי אתרים עושים עבודה טכנית ומורכבת למדי. בכדי לפשט ולייעל אותה, הם משתמשים בלא מעט כלי עזר. אלה כמה דוגמאות בולטות לכך:

ניהול סיסמאות

מקדמי אתרים זקוקים גם למספר גדול יחסית של סיסמאות. בכדי לטפל באופן שיטתי בנושא רגיש זה, מומלץ להיעזר בכלים ייעודיים לניהול סיסמאות, אשר תוכלו להשוות באתר הזה. לכאורה, קל לנהל את הסיסמאות לבד. אבל בפועל, אנחנו יודעים שזה בדיוק מסוג הדברים שאנשים לא ששים לעשות ודוחים שוב ושוב. מנהל סיסמאות איכותי יסייע לפתור זאת.

Screaming Frog

כלי פופולארי במיוחד, אשר מספק מידע שימוש רב על אתרים. סריקת האתר האוטומטית שהוא מבצע, חוסכת זמן רב של איתור שגיאות (למשל) באתר. כדאי לשים לב לעניין הרב שמגלים בכלי זה אנשי SEO מקומיים ולאורך זמן. הדבר כנראה מדבר בעד עצמו, מבחינת תכל'ס למקצוענים.

Semrush

כלי רב עוצמה עבור מחקר אתרים ואתרי מתחרים. מספק בין השאר מידע על מגמות, מילות מפתח, מיקום האתר לגבי אותן מילות מפתח ועוד הרבה דברים טובים.

Google analytics

עוד כלי פופולארי מאוד. מאפשר בין השאר לבצע ניטור של הפעילות באתר, לאסוף מידע חיוני מסוגים שונים לגבי האתר ולנתח אותו בדרכים שימושיות.

10+ כלים- למקדמי אתרים

browseo.net

איך רואים את האתר שלך (או של מתחרים) הזחלנים של מנועי החיפוש? הכלי browseo.net מסייע להבין זאת באופן קל ומהיר.

מג'סטיק

Majestic SEO הוא כלי עזר שימושי ובולט למחקר אתרים. כלי זה חזק במיוחד בכל נוגע לניתוח היבט הקישורים ואיכות הקישורים השונים.

Zefo

שירות כוללני למקדמי אתרים, עם תכונות שימושיות רבות. Zefo מאפשר בין השאר מחקר מילות מפתח ומחקר מתחרים וכן ביצוע אופטימיזציה לאתרים. השירות פותח בארץ והוא מיועד ספציפית עבור מקצועני SEO מקומיים.

HootSuite

שירות עזר לקידום ברשתות חברתיות, עם קמפיינים שיווקיים ופוסטים. כולל יכולות רבות בחבילה נוחה אחת. הכלי תומך במספר גדול של רשתות חברתיות.

Pingdom

בדיקת וניתוח מהירות הטעינה של אתרים, דיווח על נפח העמוד הנבדק ועוד. לחברה שעומדת מאחורי השירות יש שרתי בדיקה בכל רחבי העולם, כך שזו אינדיקציה טובה לגבי איכות הגישה לאתר עבור לקוחות בינלאומיים.

CopyScape

כלי בולט במיוחד לבדיקת שכפול תוכן. מוצע גם בגרסה חינמית. הכלי מספק רשימת אתרים שאליהם ייתכן שהועתק הטקסט הנבדק. זאת, לאחר שמספקים לו את הטקסט המקורי עצמו או URL לאתר שבו טקסט זה מופיע.

IFTTT

בתור כלי אחרון (הבטחנו עשרה כלים "פלוס"), נזכיר שרות שבאמת מספק את ה"פלוס" האולטימטיבי, מאחר שמה שהוא מספק משתנה כל הזמן. If This, Then That (IFTTT) החינמי נמצא פעמים רבות בצילו של זאפייר, אבל אין לכך סיבה מוצדקת. זה הוא בעצם שירות, שמיועד לחיבור שירותי אינטרנט שונים בצורה גמישה. כמו לגו. קל ונוח להקים חיבורים כאלה בעצמכם וישנו אוסף גדול של חיבורים שימושיים שכבר זמינים שם לשימוש.

לסיכום

לא חסרים כלים שימושיים למקדמי אתרים. למעשה, אם כבר, האתגר הוא לסנן מתוך אינספור האפשרויות את הכלים המתאימים לכם ביותר. מאחר שעומד לרשותכם גם ניסיון מצטבר רחב כל כך של משתמשים שונים ברוב הכלים, זה לא צריך להיות מסובך מדי.