קידום אתרים הוא תחום כה מבוקש, כך שגם אם התחרות נחשבת גדולה, עדיין יחסית קל למצוא את נקודת ההתחלה – לקוחות ראשונים. עם זאת, כמו בכל תחום, ובעיקר כפי שלא פעם קורה בעולם הקידום הדיגיטלי, ככול שיש יותר ניסיון, כך קורים שני דברים מקבילים: מעגל הלקוחות גדל ובהתאם מעלים מחירים. מכאן שאם גם אתם התחלתם את דרככם כעוסק פטור, רוב הסיכויים שכעבור מספר שנים תידרשו לשנות סטטוס לעוסק מורשה. האם זה כדאי, איך מבצעים את המעבר, מתי המהלך הכרחי, אלו השפעות עסקיות צפויות, מה צריך לדעת מבחינה בירוקרטית, איך זה משפיע על ההתנהלות השוטפת ולמה צריך ליווי של עורך דין? כל התשובות מחכות לכם בפנים!
הגיע העת? חשיבות ליווי מקצועי
מצד אחד להיות עצמאי פטור זה נחמד ופשוט. כל שצריך לעשות זה לשלוח קבלה לאחר קבלת תשלום ובמקביל לנהל טבלת הוצאות הכנסות, כאשר בסוף השנה משלמים לרואה חשבון סכום יחסית נמוך, וזאת כדי שסייע להגיש שומת מס. מצד שני, אם עוברים את הסכום של 102,292 ש"ח בשנה (נכון לשנת 2022), אין הרבה מקום למשחקים – הכרחי לשנות סטטוס, אחרת יגבו מכם מע"מ מבלי שטרחתם לגבות מהלקוחות. מסקנה? אם רואים שיחסית לשנה שעברה מרוויחים יותר, לקראת סוף שנה הכרחי לבחון אם עומדים לעבור את הסכום, וכשמגיעים אליו נדרשים לשנות סטטוס. כאן נחדד שליווי עורך דין בעת פתיחת עוסק מורשה אינה עוד המלצה, אלא המלצה שגם תחסוך לכם זמן וגם תימנע שרשרת של טעויות יקרות. אי לכך טוב לדעת שניתן לסגור את הפינה באמצעות שירות מקוון (מבית ליגט איט). שירות שבין היתר נתמך בעורכי דין מקצועיים שלוקחים בחשבון מגוון היבטים משלימים, כולל דרישות חוקיות ואופי פעילות עסקית.
כדאיות
מעבר לעובדה ששינוי סטטוס מסמל צמיחה עסקית, יש לקחת בחשבון שהלקוחות שלכם ישמחו לדעת שהם מתנהלים מול איש מקצוע מבוקש. מה מבחינת הצורך לגבות מע"מ? כל עוד עובדים מול עסקים מורשים, זה לא משנה, הם בעצמם מקבלים החזרי מע"מ (כאלו ששולמו לטובת קידום העסק). עדיין מתלבטים האם לשנות סטטוס? מוטב להיוועץ ברואה חשבון.
כיצד משנים סטטוס ומה שינוי הסטטוס מצריך?
אם פעם היה נדרש להגיע למשרד של רשות המיסים כדי לשנות סטטוס, הרי שכיום בעולם הדיגיטלי הכול הרבה יותר נוח ומהיר. מבקשים לעבור מעוסק פטור למורשה? פשוט מאוד! נכנסים לאתר של רשות המיסים ומתחילים תהליך מקוון. בתוך ימים אחדים ההליך יושלם ואתם תזכו להציג את עצמכם כעוסק מורשה. עם זאת, לצד העובדה שמדובר בתהליך מהיר, אין להתעלם מסך ההשלכות. שנסביר? עוסק מורשה נדרש בהתנהלות יחסית מורכבת. עליו להוציא דרישת תשלום ולשלוח חשבונית מס. עליו לגבות מע"מ ולהעבירו מדי חודש/חודשיים לרשות המיסים, עליו לבחון איזה מע"מ ביכולתו לקזז בגין הוצאות עסקיות וכדומה. לאור כל זאת חשוב ביותר להיעזר ברואה חשבון, וזאת כדי לוודא שלא משלמים מס שלא לצורך ובמקביל כדי להתנהל באופן חוקי מול הרשויות מבלי לקבל קנסות.
מדלגים על הבירוקרטיה ומקצרים הליכים
לסיכום נציין שלעיתים שווה להירשם מראש כעוסק מורשה (בעיקר כשיש הוצאות גדולות בעת פתיחת העסק). לעיתים שווה להוריד הילוך לקראת סוף השנה וכדומה. מסקנה? עוסק מורשה מחייב התנהלות צמודה לצד רואה חשבון. אחד שיודע לבחון ברמה הכלכלית את התמונה השלמה ושבעת הצורך מייעץ. כמו כן, כיום שינוי הסטטוס פשוט מתמיד, אך גם פה נדרש ליווי מקצועי, עדיף של עו"ד שבקיא בתחום – אם כדי לגבור על הבירוקרטיה ואם כדי לקצר מהלכים. בהצלחה!