רבות האפשרויות שעומדות בפני המתגייסים לצה"ל וכך הדבר גם לגבי חיל המודיעין. עבור מי שקולטים עובדים אחרי שחרור מהצבא או מי שעומדים לקראת גיוס וחושבים על עתידם, אחד המסלולים המעניינים ביותר מבחינה זו הוא "גאמא סייבר". מהו מסלול זה? מה מיוחד בו? ולמה כדאי לגייס את בוגריו למשרות הייטק? בסקירה שלפניכם ניגע בנקודות אלה ונוספות בתמצית.

מסלול מיוחד בחיל מיוחד

חיל המודיעין הוא ללא ספק מהבולטים והיותר מיוחדים במסגרת הצבא. המשימה הכללית והקלאסית שלו – הבאת מודיעין וניתוחו, הפכה בעידן המודרני לדבר מורכב להפליא. זאת, כולל כמובן שימוש נרחב מאוד בטכנולוגיה. מסיבה זו ונוספות, יש בחיל המודיעין כיום עושר מרשים של פעילויות ובהתאם להן, עושר של אפשרויות שרות בחיל. זאת, כולל שרות במסגרת מסלול בשם גאמא סייבר. למעשה, המסלול הזה הוא בין המרכזיים כיום, בפעילות החיל ובהצלחתו. מדוע? מערכות רגישות כמו מערכות חיל המודיעין, חייבות לזכות להגנה חזקה ומקצועית ככל הניתן. כפי שתוכלו לדמיין, גורמים עוינים רבים היו שמחים לשים את הידיים, על המידע שנמצא במערכות המחשוב של חיל זה. מי ימנע אותם מלהשיג את מטרתם? התשובה היא, בין השאר, החיילים של מסלול גאמא סייבר.

דרישות בסיסיות

לכל מסלול מיוחד בצבא יש דרישות קבלה יסודיות מסוימות. בכדי להתקבל למסלול גאמא סייבר, על המתגייסים להיות בעלי פרופיל 25 לכל הפחות ודפ"ר 60. כמו כן, צריכה להיות נכונות לשרת שנה עד שנתיים בקבע (לכל הפחות. אפשר כמובן עקרונית, להמשיך מעבר לכך).

 

 

תהליך הקבלה

לרוב, לימודים טכנולוגיים מובילים לכך שמקבלים זימון למסלול זה. במידה ולא, ניתן בכל זאת לבקש זימון. לאחר מכן, ישנם השלבים הבאים במיון:

האטרקטיביות למעסיקים

אחרי שחרור מהצבא, בוגרי גאמא סייבר מתאימים למדי עבור מקומות עבודה בהייטק ועשויים להיחשב לטאלנטים. זאת, בין השאר מהסיבות הבאות:

לסיכום

מסלול זה בחיל המודיעין עשוי להיות מעניין מאוד למתגייסים, עם נטייה טכנולוגית ועניין באבטחה. כמו כן, בוגרי גאמא סייבר הם בהחלט עובדים אטרקטיביים מאוד עבור מעסיקים בעולם ההייטק המקומי.