קורס קידום אתרים

קידום אתרים יכולה להיות קריירה נפלאה, מה יותר טוב מלהחזיק כמה אתרים ב'ריטיינר' של כמה אלפי שקלים כל אחד? אז כמו בכל דבר בחיים, גם כאן נדרשת עבודה קשה והרבה נחישות. למי מכם ששוקל ברצינות להכנס למקצוע, עומדות בעצם שתי אופציות: ללמוד לבד ולקחת קורס. חשוב להבין שהמרצה שלכם בקורס, בהנחה שיש לו ניסיון מהותי, לא לקח בעצמו קורס כי פשוט לא היו כאלו בנמצא. ניתן בהחלט ללמוד קידום אתרים באופן עצמאי אבל זה מצריך אופי מסויים ובאמת הרבה משמעת עצמית. היום קיימים הרבה קורסים טובים וזו בהחלט האופציה היותר בטוחה להכנס לעולם הזה. קיבצתי כאן מספר טיפים שיעזרו לכם להחליט על הקורס שמתאים לכם:

  1. אם אתם רוצים ממש להתפרנס מקידום אתרים, אתם צריכים קורס יסודי. הסדנאות המקוצרות טובות לבעלי אתרים שרוצים קצת רקע או לבעלי מקצוע עם נגיעה לקידום אתרים שרוצים להבין טיפה את התחום (למשל בוני אתרים).
  2. בררו שהמרצים שלכם הם גם מקדמי אתרים פעילים בעצמם. אני לא יכול לחשוב על תחום כל-כך דינאמי כמו קידום אתרים. מי שמתיימר ללמד אותו חייב גם לעסוק בו. גוגל משנה את האלגוריתם שלה חדשות לבקרים וזה דבר אחד 'לקרוא על השינוי' ודבר אחר לעבוד על אתרים של לקוחות עסקיים תוך כדי השינוי.
  3. בררו על המרצים, קראו את הבלוג שלהם, צפו בהרצאות יוטיוב שלהם. זה יעזור לכם להחליט אם 'יש להם את זה'. לעיתים אפילו כימיה טובה עם המרצה יכולה להועיל.
  4. לא כל מי שבקיא במשהו גם יודע ללמד אותו. נסו לברר אם המרצים בקורס הם לא רק מקצוענים בקידום אתרים, אלא גם ניחנים ביכולת העברת חומר. סתם לשבת ולהאזין למידע מונוטוני אפשר גם ביוטיוב בבית.
  5. בררו מי עוד ישתתף בקורס, בררו אם מישהו בקרבתכם מעוניין גם. לעיתים זה עוזר לגשת לקורס כזה עם חבר או מכר, אבל אני חייב לסייג: זה עוזר רק במידה ואותו חבר הוא אדם רציני 'שימשוך למעלה'.
  6. נסו להגיע למי שכבר עבר את הקורס ולשמוע ממנו עליו. אל תתבססו על המלצות כתובות בפייסבוק או בגוגל. זה מאד לא נעים לתת המלצה לא טובה למרצה שאולי היה אפילו אדם חביב אבל לא מאד מקצועי.
  7. בררו מהם הפרוייקטים שתדרשו לבצע במהלך הקורס. ישנם קורסים מהם תצאו עם הישגים אישיים. אותם פרוייקטים ילמדו אתכם בצורה הטובה ביותר. שוב, זהו ההבדל בין התיאוריה למעשי (מעשי מנצח תמיד).
  8. בררו מה עושים הבוגרים של הקורס הקודם. אני יודע, זה קצת קשה לברר לגבי כל אחד ואחד אבל עדיין ניתן לברר על חלק מהאנשים. רגלו קצת בפייסבוק אם צריך.. סתם, לא באמת אמרתי את זה.
  9. אם אתם לוקחים קורס במסגרת מכללה, יש למוניטין שלה גם ערך. בררו מה עוד לומדים שם, באיזו רמה, מי המרצים?
  10. מחיר – ההמלצה שלי היא שהמחיר צריך לשקף משהו הגיוני מבחינת היקף השעות ואיכות המרצים.
  11. אפשרויות השמה – בדקו אם ישנן כאלו ואם הקורס או המכללה יכולים לעזור לכם למצוא עבודה לאחר הקורס.

 

שיהיה בהצלחה!